Arkitekt til nyt hus, sommerhus og villa – nybyggeri

Husbyggeri med en arkitekt handler om at designe og bygge et nyt hus, der passer perfekt til jeres drøm om et hjem

Lasse Manshaus, selvstændig arkitekt MAA

Vil I bygge et nyt hus? Eller starte en ombygning? Og leder I efter en erfaren arkitekt, der kan hjælpe jer med byggeriet og boligdrømmen? I et samarbejde med Manshaus Arkitektur, får I et unikt og personligt hjem, der skiller sig ud fra de standardiserede huse på markedet. Huse og tilbygninger designet af en arkitekt, er en investering i arkitektur. Det er også en investering i et smukt hjem, og en vision for det liv I ønsker at leve. Jeg er arkitekten, der hjælper jer med at opføre et nyt hus eller andet byggeri – med fokus på materialers holdbarhed og funktionalitet. Uanset om I bygger i træ eller mursten.

Der er flere fordele ved at bruge en erfaren arkitekt, end de fleste lige tænker over. Både hvad angår design, indretning og den vigtige rådgivning når man bygger. Her på siden kan I læse mere om at bygge huset, villaen og drømmeboligen – i tæt samarbejde med en professionel arkitekt.

Nyopført husbyggeri med æstetik

Arkitektur kan øge vores trivsel og glæde med sin æstetik. Derfor er arkitekturen vigtigt for livskvalitet på rigtig mange måder. Mens bygningen har en praktisk funktion, der kan lette en hverdag, så vil et smukt hjem bygget i gode og bæredygtige materialer give en oplevelse af ro, harmoni og balance. Derfor kan det altid betale sig at investere i god arkitektur, når man bygger et nyt hjem. Et nyopført hus er mere end bare et tag over hovedet. Det handler om at skabe en atmosfære og et miljø, der afspejler den kvalitet af liv, som man ønsker at leve.

Føl jer hjemme fra første dag i et nyt hus

Er drømmen at bygge et mindre atriumhus ved skoven? En stor palævilla på landet eller luksusvillaen ved vandet? I en veldesignet planløsning kan vi tage højde for udsigt, niveauforskelle, indeklima og samtidig løse de begrænsninger og udfordringer, der måtte være på byggegrunden. Når huset er arkitekttegnet, kan man give hvert rum sin egen funktion og relation til resten af huset. Harmoni, helhed og et visuel sammenhæng er nemlig noget af det, som gør, at vi kan slappe af og føle os hjemme, hvor vi er.

Unik indretning, interiør og mest muligt lys

Som arkitekt kommer jeg med idéer og inspiration til en unik indretning, der giver optimalt lys i boligen. Jeg hjælper jer med at optimere kvadratmeter og skitsere løsninger, I endnu ikke kan se for jer. I sidste ende er det jer der bestemmer, mens jeg har til opgave at løfte jeres vision for det nye hus. Har I planer en ombygning? Eller tilbygning? Så gælder de samme principper. Jeg sørger for, at ombygningen bliver en naturlig del af den eksisterende bolig. Er ønsket et gennemtegnet projekt med hus og have? Så samarbejder jeg med en dygtig landskabsarkitekt om denne opgave.

Tag et kig på de seneste projekter hos Manshaus Arkitektur: Inspiration til nybyggeri

Murermestervilla eller patriciervilla? Hvad skal Manshaus Arkitektur tegne for jer?

Der findes utallige typer af villaer og huse, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Nogle ønsker en moderne arkitekttegnet funkisvilla med lige linjer og minimalistisk design, mens andre foretrækker en mere klassisk murermestervilla eller et parcelhus. Man kan også bygge en patriciervilla, hvis man ønsker det herskabelige udtryk. En villa kan have store åbne opholdsrum, flere soveværelser, kontor, bibliotek, spa, sauna og swimmingpool. Det er også muligt at skabe ekstra rum. Fx en kælderetage eller en tagterrasse. Derudover kan man vælge at tilføje forskellige teknologiske systemer. Herunder gulvvarme, solceller og overvågning. Mulighederne er uendelige.

Hvilken typer huse er de mest populære?

Flere arkitektur- og designelementer anses for at være populære. Modernistisk arkitektur, hvor der er fokus på enkelhed, åbne rum og funktionalitet er ofte eftertragtet. Disse huse er minimalistiske, med rene linjer og store åbne vinduer, som skaber en strømlinet æstetik og øger naturligt lysindfald. En anden populær type er den traditionelle eller klassiske stil, hvor der er fokus på elegance, symmetri og detaljer. Disse huse kan have store verandaer, søjler, buede vinduer og ornamentale detaljer, som giver huset en særlig karakter. Endelig er bæredygtige murermestervillaer, længehuse og atriumvillaer også blevet populære de seneste år. Når det kommer til jeres nye byggeri, tegner vi et hus der passer til grundens beliggenhed og til jer som familie.

Idéoplæg og skitseforslag

Idéoplæg og skitseforslag er en vigtig del af processen, når vi sammen skal skabe det hjem, I drømmer om. Med en skitse får I en idé om, hvordan jeres kommende hjem vil tage sig ud. På en skitse, vil I typisk se en oversigt over facader, snit og rummenes placering. I kan se, hvor døre og vinduer befinder sig, og I får de første indtryk af interiør og materialer som de vil tage sig ud. Jeg bruger også 3D visualisering og modellering. I denne del af designfasen åbner vi døren til jeres nye hus. En digital modellering gør det nemlig muligt, at se jeres nye hjem, som det vil tage sig ud når byggeriet står færdigt. I kan (næsten) træde indenfor i de nye rum. Nyde udsigten. Eller gå en tur i haven. 3D-modellering bruger vi også til at justere og finpudse beslutninger, indtil der er fuld tilfredshed med detaljer og indretning.

Den bæredygtige bolig: Energi og økonomi

Spørgsmålet om energi og økonomi fylder mere og mere i vores liv. Med et arkitekttegnet hus kan I selv være med til at styre, hvor bæredygtigt og energieffektivt huset skal være. Jeg kan designe et hus, der udnytter solens lys samt sørge for at boligen er isoleret på en optimal måde. Dette vil medføre lavere energiregninger og en mindre belastning af miljøet. Som arkitekt har jeg en bred viden om byggematerialer og design. Det betyder, jeg kan tage højde for jeres budget og sørge for at finde de bedste løsninger til den pris I ønsker. Jeg fører jer trygt gennem valg af materialer, når I skal indrette jeres nye hjem. Ofte er det de små detaljer, der gør den store forskel. Som arkitekt kan jeg specialtilpasse interiør og reducere jeres behov for kvadratmeter – og dermed sænke prisen på det nye hus.

Læs mere om jeres fordele ved rådgivning hos en arkitekt: Privat byggerådgivning

Byggetilladelse og samarbejde med eksterne håndværkere

Ansøgning om byggetilladelser og samarbejde med fx ingeniør og entreprenør er en vigtig del af processen. Som arkitekt vil jeg sørge for at dette samarbejde forløber med færrest mulige forhindringer. Når skitseprojektet er godkendt, udarbejder jeg en detaljeret byggeplan, som vil indeholde alt fra tekniske specifikationer og materialer til en tidsplan og budget. Ofte vil der være løbende ændringer eller justeringer i byggeprocessen, der skal tages hånd om. Det vil give jer en stor tryghed, hvis jeg som arkitekt fører tilsyn med byggeriet. Så er I sikre på, at det bliver udført i henhold til den plan vi har lagt.

Byg nyt hus med ro i maven

Når man planlægger et nybyggeri, er der en lang række krav og regler, man skal overholde for at sikre, at byggeriet bliver lovligt og sikkert. Først og fremmest skal man have en byggetilladelse fra kommunen, inden man må gå i gang med at bygge. For at få den tilladelse, er der visse krav, der skal opfyldes. Et af de vigtigste er, at byggeriet skal overholde Byggeloven og Bygningsreglementet (BR). Byggeloven fastsætter regler for konstruktion og byggematerialers sikkerhed og bæreevne. Bygningsreglementet er mere specifikt og fastsætter krav til fx ventilation, isolering og brandsikring. Det kan også være servitutter ifølge lokalplanen, afstandskrav og krav om tilgængelighed.

Er jeg den rette arkitekt for jer?

At bygge med en boligarkitekt giver jer mere viden og dermed flere muligheder. Men at vælge den rigtige arkitekt er også helt afgørende for processen og det færdige byggeri. Derfor tilbyder jeg et gratis og uforpligtende møde, før I beslutter jer. Bemærk, at jeg løser opgaver for kunder i hele Danmark.

Klik for at læse mere om: Valg af arkitekt