Tilbygning med fredningsbestemmelser

TILBYGNING OG OMBYGNING NÅR LOVEN SIGER, AT I SKAL TAGE HENSYN

Når I overvejer at få opført en tilbygning, er det vigtigt at huske på, at visse bygninger og områder kan være underlagt fredningsbestemmelser. Det er vigtigt at skelne mellem en klasse A eller klasse B fredning. Fredning kan omfatte byggestilen eller styre udtrykket fx vinduer i en del af den nye bebyggelse. Som bygherre er det dit ansvar at sikre, at du overholder disse bestemmelser, når du planlægger og gennemfører dit byggeprojekt. Her kan det være en rigtig god investering at inddrage en arkitekt fra start til slut.

Da denne tilbygning skulle skitseres, var der stærke værneinteresser i lokalplanen. Derfor var vinduer, tag, paneler og farve givet på forhånd. Der var også krav om at holde skalaen for ombygningen nede. Ved at designe en tilbygning, der består af tre mindre huse, blev det muligt at holde størrelsen for bebyggelsen nede, samtidig med at der opstod tre unikke og brugbare rum i huset.

STED                         Aarhus ,Danmark
AREAL                       90M2
MATERIALER            Træ
STATUS                     Afsluttet

Arkitekthjælp til private: Byg nyt hus – byg om og byg til

Manshaus Arkitektur er en professionel arkitektvirksomhed og leverandør til arkitekttegnede huse, villaer, sommerhuse – tilbygning og ombygning. (Erhvervsforsikret ved Danske Arkitekter). I får en effektiv plantegning og indretning i høj kvalitet – med fokus på bæredygtigt byggeri og en optimal prioritering af jeres byggebudget.

Læs mere om jeres vej til et vellykket nybyggeri: arkitekt- og byggerådgivning