Længehus – arkitekttegnet

BYG ET MODERNE LÆNGEHUS MED EN UNIK PLANTEGNING

Overvejer I at bygge et længehus? Et traditionelt længehus er en lang, smal bygning med tagryggen i den ene ende og ofte med flere forskudte længer. Det var en populær byggestil i Danmark i 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, hvor landbrug var en vigtig erhvervsgren. Længehuset var ofte opdelt i forskellige rum, som kunne bruges til forskellige formål, såsom beboelse, kornlager og dyrestalde. I dag er længehuset blevet relanceret som en moderne boligløsning, der appellerer til den moderne familie. Arkitekttegnede længehuse kan tilpasses den enkelte families behov og ønsker. Med en lang og smal bygning kan længehuset udnytte pladsen optimalt, samtidig med at det kan tilføje et stilfuldt og karakteristisk udtryk til boligen.

Længehuset i landsbyen: Udadtil fremstår dette nyopførte hjem som et traditionelt længehus med kalkede facader og zinktag. Men i plantegningen er der skabt et hus, der indvendig består af et stort åbent rum med loft til kip. Mellem længehuset og bagbygningen der skærer sig ind i det skrånende terræn, dannes der et helt unikt gårdrum/en gårdhave, der kan danne ramme om udendørs aktiviteter og sammenkomster. Alt sammen bygget i varme og levende materialer. Byggeriet er på en gang traditionelt og velkendt. Men samtidig også nyskabende og fremtidssikret med respekt for den historiske bebyggelse i området, hvor længehuset er opført. Bemærk, at Manshaus Arkitektur også udarbejder nye plantegninger til længehuse, der skal fungere som sommerhuse.

 

STED                         Malling, Danmark
AREAL                       206 m2
MATERIALER            Muret
STATUS                     Landzonetiladelse

Arkitekttegnede boliger: Byg nyt hus – byg om og byg til

Manshaus Arkitektur er en professionel arkitektvirksomhed og leverandør til arkitekttegnede huse, villaer, sommerhuse – tilbygning og ombygning. (Erhvervsforsikret ved Danske Arkitekter). I får en effektiv plantegning og indretning i høj kvalitet – med fokus på bæredygtigt byggeri og en optimal prioritering af jeres byggebudget.

Læs mere om jeres vej til et vellykket nybyggeri: arkitekt- og byggerådgivning